IVANKOM nabavio novi električni stroj za čišćenje javnih površina

Općina Ivanska i Komunalno poduzeće Ivankom predstavili su novu električnu čistilicu. Riječ je o specijalnom stroju koji je prvenstveno namijenjen za čišćenje nogostupa te drugih javnih površina.

Vrijednost novog stroja je 180 tisuća kuna i nabavljena je kroz projekt „Sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada“ kojeg sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ovaj projekt vrijedan je 301.190,00 kuna, a iz Fonda je osigurano 240.952,00 kuna. Ostatak sredstava do punog iznosa općina će namiriti iz svog proračuna.

Direktorica Ivankoma, Valerija Rudelić kazala je kako je ovo još jedan korak prema unapređenju komunalnog standarda u općini, te da je čistilica idealan stroj za čišćenje svih vrsta površina od raznih vrsta otpada i da ju je zbog svojih malih dimenzija moguće koristiti za čišćenje površina gdje je veličina stroja od presudne važnosti.

– Stroj će nam uvelike olakšati čišćenje javnih površina, pogotovo u Ivanskoj, kojih ima sve više asfaltiranih i uređenih. Zamijenit će nam više djelatnika, taj stroj može zamijeniti četiri djelatnika. Pomoću njega se može odvajati i otpad, posebno plastika, a posebno papir. Stroj je na električni pogon te je ekološki – kazala je Rudelić.

Općina Ivanska u svoje komunalno poduzeće zadnjih godina uložila je značajna sredstva za nabavu novih strojeva i opreme.

– Mi smo stopostotni vlasnik komunalnog poduzeća Ivankom i trudimo se nabaviti sve što je potrebno kako bi naši mještani imali što kvalitetniju uslugu. Osim što Ivankom brine o održavanju poljskih puteva, putnih jaraka, on brine i o održavanju javnih površina. Do sada smo nabavili grejder, novu kombinirku, traktor s kranskom kosilicom, prikolicu i samohodnu kosilicu. Zadnje što smo nabavili je ova električna čistilica koja će olakšati našim djelatnicima posao oko uređenja centra Ivanske – rekao je načelnik Željko Mavrin i najavio kako će kroz šest mjeseci Ivankom dobiti i novi kombi za koji su također sredstva odobrena preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U sklopu projekta „Sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada“ osim nabavke električne čistilice uključeni su i čipovi i softver za zelene kante za miješani komunalni otpad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.